Forenzenvergunning

In een aantal gebieden in en rondom het centrum van Barneveld zijn vergunningzones ingevoerd. Werkt u in een vergunninggebied, maar woont u niet in de kern van Barneveld en kunt u aantonen dat u werkzaam bent bij een bedrijf/instelling waarbij u gezien uw werkzaamheden genoodzaakt bent om op loopafstand van uw werk uw voertuig te parkeren? U kunt dan in aanmerking komen voor een forenzenvergunning voor zone G, H, I, J, L.
Werkt u bij de gemeente en heeft u toestemming gekregen om in alle zones te mogen parkeren? Vraag deze vergunning dan aan voor alle zones.
Let op: Uw voertuig mag, met inbegrip van de lading, niet groter zijn dan 6 meter lang en 2,4 meter hoog. 

Tarieven 

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
Looptijd vergunningjaar: 1 januari t/m 31 december.

Aanvragen

Vraag uw forenzenvergunning aan via dit online aanvraagformulier.

Kentekenregistratie
U vraagt altijd op kenteken een parkeervergunning aan. Het is dan ook van belang dat het kenteken op naam van de aanvrager staat. Wanneer dit niet het geval is, bijvoorbeeld bij een huur,-lease- of bedrijfsvoertuig, voegt u een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs en een kopie van de huurovereenkomst, leaseverklaring of werkgeversverklaring bij het aanvraagformulier. 

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal en uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

  • Heeft u één kenteken op uw vergunning dan is uw kenteken direct actief.

  • Als u meerdere kentekens op uw vergunning heeft staan, activeert u het kenteken waarmee u wilt parkeren in ParkStart. U kunt maximaal één kenteken tegelijkertijd activeren. Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. De regeling is dan klaar om een kenteken aan te melden.
    Alle informatie over ParkStart vindt u via de button "Alles over Parkstart", op de Homepage en onderaan deze pagina. 

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Met uw vergunning mag u parkeren in de parkeerzone waarvoor de vergunning is uitgegeven. U kunt parkeren op parkeerapparatuurplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. 

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren.