Bedrijfsvergunning

Heeft u een bedrijf in een van de vergunningengebieden en is het noodzakelijk dat u in de buurt parkeert? Vraag dan de bedrijfsvergunning aan. Na toewijzing registreert u zelf online een kenteken en kunt dit op elk moment aanpassen. 

Wat zijn de voorwaarden?

  • U kunt aantonen dat het vanuit uw beroep- of bedrijfsuitoefening noodzakelijk is een motorvoertuig te kunnen parkeren binnen het vergunninggebied
  • Bij de aanvraag upload u een uittreksel van uw inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel 
  • Het aanvragen van een tweede vergunning is mogelijk zolang de ruimte dit toelaat
  • Bij parkeergelegenheid op eigen terrein binnen het vergunningengebied, kunt u alleen in aanmerking komen voor een tweede parkeervergunning zolang de ruimte dit toelaat
  • U registreert zelf een kenteken en kunt dit elk moment aanpassen
  • Uw voertuig mag, met inbegrip van de lading, niet groter zijn dan 6 meter lang en/of 2,4 meter hoog

Tarieven 

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.
Looptijd vergunningjaar: 1 januari t/m 31 december.

Aanvragen

Vraag uw vergunning online aan. Hiervoor heeft u eHerkenning nodig.
Heeft u nog geen eHerkenning? Vraag dan hier uw eHerkenning aan.

Vergunning aanvragen


Gebruik

U gebruikt de ParkStart website om een kenteken aan te melden. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. De regeling is dan klaar om een kenteken aan te melden.
Alle informatie over ParkStart vindt u via de button "Alles over Parkstart", op de Homepage en onderaan deze pagina. NB: U kunt meerdere personen machtigen uw account te gebruiken zodat iemand anders het kenteken aanmeldt. 

  • Registreer het kenteken waarmee u parkeert in ParkStart.
  • U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per vergunning. Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen.

 

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Uw parkeervergunning is locatie gebonden. Een parkeervergunning voor bedrijven biedt geen garantie op een parkeerplek. Het kan voorkomen dat er geen parkeermogelijkheid is op de locatie waarvoor u een vergunning heeft. Heeft u een bedrijfsvergunning voor zone A dan kunt u uitwijken naar een parkeerplaats in zone D of G.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur heeft u een vergunning nodig. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren.