Veelgestelde vragen mobielparkeren

Hoe worden de parkeerkosten verrekend?
U betaalt het reguliere tarief (per minuut). De provider houdt uw parkeerkosten automatisch bij. Een overzicht van de kosten vindt u als u bent ingelogd op uw persoonlijke internetpagina bij de provider.

Wat is de locatiecode?
De locatiecode is een nummer van vijf cijfers dat op de borden bij de parkeerautomaat staat vermeld. Dit is de code die u door moet geven aan uw provider als u ergens parkeert. De locatiecode wordt ook wel paalnummer of zonenummer genoemd. Dit is afhankelijk van de provider.

Kan ik met iedere mobiele telefoon betalen?
Mobielparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt dus niet uit of u een abonnement of prepaid-kaart heeft.

Hoe werkt het betalen?
Het parkeergeld en de servicekosten worden verrekend via de provider en betaalt u periodiek (bijvoorbeeld per maand). U kunt zelf bij uw provider aangeven op welke manier u wilt betalen (acceptgiro, automatische incasso enzovoort).

Waar kan ik parkeren met een abonnement voor mobielparkeren?
Overal waar je betaald kunt parkeren, daar kunt u ook parkeren met mobielparkeren. In Barneveld kunt u op straat parkeren met mobielparkeren. Alle parkeerautomaten hebben een locatiecode en zijn hier geschikt voor.

Kan ik ook in andere gemeenten betalen voor het parkeren met mobielparkeren?
Met een abonnement voor mobielparkeren kunt u in steeds meer gemeenten terecht. Kijk voor een actueel overzicht van deelnemende gemeenten op de website van uw provider.

Hoe werkt parkeer en bel op plaatsen waar je maar een bepaalde tijd mag parkeren?
Als u parkeert in een gebied waar u maar een beperkte tijd mag staan (bijvoorbeeld maximaal 2 uur zone) dan moet u zelf de tijd in de gaten houden. De parkeertijd loopt automatisch af wanneer de maximale parkeertijd bereikt is. Sommige providers vermelden bij aanmelding de maximale toegestane parkeertijd.

Kan ik een waarschuwing krijgen wanneer mijn parkeertijd voorbij is?
Afhankelijk van uw provider kunt u een waarschuwing krijgen dat de parkeertijd voorbij is. Op de website van de providers staat vermeld of  deze service geleverd wordt en wat dit kost.

Wat gebeurt er als ik mij vergeet af te melden bij mijn provider?
Vergeet u na het parkeren om u af te melden bij uw provider, dan loopt uw parkeertijd door tot de maximaal toegestane parkeerduur of tot het moment dat u op die plaats niet meer zou hoeven te betalen. In Barneveld is dat van maandag t/m zaterdag tot 18.00 uur. U kunt dit voorkomen door op uw persoonlijke pagina in te stellen dat uw provider u een herinnerings-sms stuurt.