Mantelzorgvergunning

Woont u binnen het vergunningengebied en bent u afhankelijk van mantelzorg? U kunt dan in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor mantelzorg. Na toewijzing registreert u zelf online een kenteken en kunt dit op elk moment aanpassen. 

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op het adres waarvoor u de vergunning aanvraagt.
  • U kunt aantonen dat u minimaal 4 x per week mantelzorg nodig heeft door een recente medische verklaring te overleggen (maximaal 2 maanden oud) die verstrekt is door een arts of een andere professionele instantie.
  • Uw voertuig mag, met inbegrip van de lading, niet groter zijn dan 6 meter lang en 2,4 meter hoog.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.

 

Aanvragen

Vraag uw vergunning aan met het online aanvraagformulier Mantelzorgvergunning.

 

Gebruik

Na toewijzing van de vergunning ontvangt u per mail een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. De vergunning is hierna klaar voor gebruik. Registreer het kenteken waarmee u parkeert in ParkStart. U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per vergunning. Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

De mantelzorgvergunning is locatie gebonden en geldig in de parkeerzone waarin de ontvanger van mantelzorg woont. Een mantelzorgvergunning biedt geen garantie op een parkeerplek. Het kan voorkomen dat er geen parkeermogelijkheid is op de locatie waarvoor u een vergunning heeft. U kunt dan met uw parkeervergunning alleen uitwijken naar een parkeerplaats binnen uw parkeerzone.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren.