Forenzenvergunning

Informatie

In een aantal gebieden in en rondom het centrum van Barneveld zijn vergunningzones ingevoerd. Bent u werkzaam binnen het vergunninggebied, maar woont u niet in de kern van Barneveld maar kunt u aantonen dat u werkzaam bent bij een bedrijf/instelling waarbij u gezien uw werkzaamheden genoodzaakt bent om op loopafstand van uw werk uw voertuig te parkeren? U kunt dan in aanmerking komen voor een forenzenvergunning voor zone G, H, I, J, L.

Aanvragen

U vraagt de vergunning aan via het online aanvraagformulier Forenzenvergunning.

Kentekenregistratie
U vraagt altijd op kenteken een parkeervergunning aan. Het is dan ook van belang dat het kenteken op naam van de aanvrager staat. Wanneer dit niet het geval is, bijvoorbeeld bij een huur,-lease- of bedrijfsvoertuig, dient u een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs en een kopie van de huurovereenkomst, leaseverklaring of werkgeversverklaring bij het aanvraagformulier mee te sturen. 

Gebruik

Bij 1 kenteken op uw vergunning:
Na toewijzing van de vergunning wordt uw kenteken gekoppeld aan het vergunningrecht . Wij slaan dit voor u op in het nieuwe vergunningsysteem waardoor de parkeercontroleur automatisch kan zien welk parkeerrecht u heeft.

Bij meerdere kentekens:
Na toewijzing van de vergunning ontvangt u van ons een link voor ParkStart. Dit is een systeem waarin u zelf uw kenteken activeert. U kunt gemakkelijk online kentekens switchen. 

Waar mag ik parkeren met mijn vergunning?
Met uw vergunning mag u parkeren in de parkeerzone waarvoor de vergunning is uitgegeven op parkeerapparatuurplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. 

Tarieven 

Bekijk hier de actuele tarieven.