Bedrijfsvergunning

Heeft u een bedrijf in een van de vergunningengebieden en is het noodzakelijk dat u in de buurt parkeert? Vraag dan de bedrijfsvergunning aan. Na toewijzing registreert u zelf online een kenteken en kunt dit op elk moment aanpassen. 

Wat zijn de voorwaarden?

  • U kunt aantonen dat het vanuit uw beroep- of bedrijfsuitoefening noodzakelijk een motorvoertuig te kunnen parkeren binnen het vergunninggebied
  • Bij de aanvraag upload u een uittreksel van uw inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel 
  • Het aanvragen van een tweede vergunning is mogelijk zolang de ruimte dit toelaat
  • Bij parkeergelegenheid op eigen terrein binnen het vergunningengebied, kunt u alleen in aanmerking komen voor een tweede parkeervergunning zolang de ruimte dit toelaat
  • U registreert zelf een kenteken en kunt dit elk moment aanpassen
  • Uw voertuig mag, met inbegrip van de lading, niet groter zijn dan 6 meter lang en/of 2,4 meter hoog

Tarieven 

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.

Aanvragen

Vraag uw parkeervergunning aan met het online aanvraagformulier Parkeervergunning voor Bedrijven.

Gebruik

Na toewijzing van de vergunning ontvangt u per mail een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. De vergunning is hierna klaar voor gebruik. Registreer het kenteken waarmee u parkeert in ParkStart. U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per vergunning. Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Uw parkeervergunning is locatie gebonden. Een parkeervergunning voor bedrijven biedt geen garantie op een parkeerplek. Het kan voorkomen dat er geen parkeermogelijkheid is op de locatie waarvoor u een vergunning heeft. U kunt dan met uw parkeervergunning alleen uitwijken naar een parkeerplaats binnen uw parkeerzone.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur heeft u een vergunning nodig. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren.