Veelgestelde vragen vergunningen

Verloren- of onleesbare pas?
Indien u uw vergunningpas bent verloren of uw pas is onleesbaar geworden, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen door een mail te sturen naar info.barneveld@parkeerservice. Graag in deze mail uw naam- en adresgegevens vermelden en voor welke vergunning u een vervangende pas wenst te ontvangen. De pas wordt u z.s.m. toegezonden.

Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Hoe betaal ik mijn vergunning?
U kunt op uw aanvraagformulier voor een vergunning een machtiging geven aan ParkeerService. ParkeerService int dan de kosten voor de betreffende vergunning via uw IBAN. Zodra uw vergunning wordt toegekend, ontvangt u hierover schriftelijk bericht. Indien u bij het aanvragen van een vergunning heeft gekozen voor betaling via een automatisch incasso ontvangt u, bij toekenning van de vergunning, direct uw parkeervergunning per post. Wanneer u geen machtiging wilt afgeven, ontvangt u van ParkeerService een factuur. Na betaling van de factuur en toekenning van de vergunning, stuurt ParkeerService u de 
parkeervergunning toe per post. Wordt de gevraagde vergunning afgewezen, dan 
ontvangt u per brief de reden van afwijzing.

Krijg ik automatisch mijn vergunning voor het nieuwe jaar?
De vergunningen worden jaarlijks automatisch verlengd. U ontvangt van ParkeerService een factuur voor het voldoen van de vergunninggelden.

Hoe kan ik mijn vergunning beëindigen?
Een vergunning is maandelijks opzegbaar, zonder opgaaf van reden. Een verzoek tot beëindiging moet schriftelijk worden ingediend. U kunt uw parkeervergunning schriftelijk opzeggen bij:
ParkeerService 
Centrale Diensten 
Postbus 489
3800 AL Amersfoort 

U kunt uw verzoek tot beëindiging ook doorgeven via het Online formulier Restitutie Parkeergeld. U kunt het formulier ook afhalen aan de balie van het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het gemeentehuis van Barneveld.

Caravans en aanhangwagens
Een kampeerwagen, caravan, camper, magazijnwagen, aanhanger, keetwagen of dergelijk voertuig mag (maximaal 3) achtereenvolgende dagen binnen de bebouwde kom geplaatst worden.

Ik ga verhuizen en heb een vergunning, wat moet ik doen?
Geef uw verhuizing door aan ParkeerService. Het kan zijn dat u een nieuwe vergunning dient aan te vragen. U kunt uw adreswijziging gemakkelijk doorgeven via het Online formulier Adreswijziging. U kunt het formulier ook afhalen aan de balie van het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het gemeentehuis van Barneveld.

Ik heb een nieuwe auto gekocht en heb een vergunning, wat moet ik doen?
Aan uw vergunning kunnen meerdere kentekens worden gekoppeld. Het kan voorkomen dat u een auto aanschaft en uw kenteken verandert. U kunt uw 
kentekenwijziging gemakkelijk doorgeven via het Online formulier Kentekenwijziging