Bedrijfsvergunning

In een aantal gebieden in en rondom het centrum van Barneveld zijn vergunningzones ingevoerd. Kunt u aantonen dat het kenteken op naam van het bedrijf staat en dat het vanuit uw beroep- of bedrijfsuitoefening noodzakelijk is een motorvoertuig te kunnen parkeren? U kunt dan in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor bedrijven. Vraag uw parkeervergunning aan met het online aanvraagformulier Parkeervergunning voor Bedrijven. U kunt het formulier ook afhalen aan de balie van het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het gemeentehuis van Barneveld.

Tweede vergunningaanvraag mogelijk
Het is mogelijk om een tweede parkeervergunning voor één bedrijf aan te vragen. Gebruik hiervoor het online aanvraagformulier Parkeervergunning voor Bedrijven. U kunt het formulier ook afhalen aan de balie van het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het gemeentehuis van Barneveld.

Parkeerplaats op eigen terrein
Beschikt u over een parkeerplaats op eigen terrein, binnen het vergunningengebied? In dat geval komt u niet in aanmerking voor een eerste parkeervergunning. U kunt wel in aanmerking komen voor een tweede parkeervergunning zolang de ruimte dit toelaat.

Locatiegebonden parkeervergunning
U ontvangt van ParkeerService een vergunning in de vorm van een plastic parkeerpas. Elke pas heeft een uniek nummer en is voorzien van een barcode. Via de barcode kan de parkeercontroleur zien welke parkeerrechten aan de pas verbonden zijn. U dient deze pas achter de voorruit aan de bestuurderskant van uw voertuig te plaatsen.

Kentekenregistratie
U vraagt altijd op kenteken een parkeervergunning aan. Het is dan ook van belang voor het aanvragen van een bedrijfsvergunning dat het kenteken op naam van het bedrijf staat. Wanneer dit niet het geval is, bijvoorbeeld bij een huur- , lease- of bedrijfsvoertuig, dient u een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs en een kopie van de huurovereenkomst, leaseverklaring of werkgeversverklaring bij het aanvraagformulier mee te sturen.

Geen parkeerplaatsgarantie
Een parkeervergunning voor bedrijven biedt geen garantie op een parkeerplek. Het kan voorkomen dat er geen parkeermogelijkheid is op de locatie waarvoor u een vergunning heeft. U kunt dan met uw parkeervergunning alleen uitwijken naar een parkeerplaats binnen uw parkeerzone.

Tarieven 
Actuele tarieven vindt u via de tarievenpagina.